Salam disini saya cuma ingin cerita serba sedikit mengenai diri sendiri bukan nak syiok sendiri tetapi hanya ingin berkongsi pengalaman saja.

Sebelum ini, saya bernikah pada tahun 2010 tetapi tidak mempunyai rezeki. Saya mencuba Suplemen Shaklee iaitu set kesuburan. Dalam 1 tahun mengamalkan alhamdulillah, rezeki untuk mendapat zuriat . Urine ku naik 2 bar, hati ini hanya Allah saja yang tahu la betapa seronok nye kerana menanti yang agak lama..rezeki ku tiba di usia pernikahan kami yang berusia 3tahun.

Masih tercari-cari suplemen yang sesuai ketika hamil,semasa berpantang dan selepas kelahiran bayi?Dapatkan Set Kehamilan Shaklee yang banyak membantu saya ketika mengandung anak pertama dan kedua..

Set Kehamilan Shaklee adalah untuk
✓ Memastikan kandungan yang sihat,
✓ Badan ibu kekal bertenaga dan cergas.
✓ Amalan pemakanan yang baik dan mencukupi untuk tumbesaran bayi

✿ Trimester 1
✓ Vitamin B Complex
✓ Vitamin C
✓ Vitalea
✓ Ostematrix
✓ ESP

✿Trimester 2 & 3
✓ Vitamin B Complex
✓ Vitamin C
✓ Vitalea
✓ Ostematrix
✓ OmegaGuard
✓ ESP

✿Vitamin B Complex
Mengandungi 8 kumpulan vitamin B dan asid folik yang penting untuk pertumbuhan tulang bayi bagi mengelakkan kecacatan janin, mengurangkan risiki kecacatan sarat pada bayi. Ibu yang hamil memerlukan sekurang-kurangnya 400mg sehari .

✿Vitamin C
Membantu meningkatkan pertahanan tubuh ibu, melindungi sel penting dalam membina dan mnguatkan sel tisu di dalam badan. Pengambilan bersama Vitalea with Iron formula dapat meningkatkan penyerapan zat besi di dalam tubuh.

✿Vitalea with Iron Formula
Multivitamin yang membekalkan pelbagai zat. Kandungan zat besi dapat membantu untuk mengelakkan anemia kepada ibu hamil. Ia juga dapat meningkatkan kandungan Hb bagi ibu.

✿Ostematrix
Pembekal kalsium terbaik dengan tambahan kandungan magnesium dan vitamin D bagi memudahkan penyerapan. Ibu yang hamil memerlukan 1000-1300mg kalsium sehari. Amat sesuai untuk ibu yang mengalami alahan jika minum susu. Kalsium yang mencukupi dapat mencegah kejang kaki, menguatkan tulang dan mengelakkan gigi rosak/rapuh ketika hamil.

✿OmegaGuard
Mengandungi asid lemak Omega – 3 separti EPA dan DHA. Membantu perkembangan otak bayi dan juga mengawal kolesterol bagi ibu yang hamil. OmegaGuard ini sesuai diambil selepas trimester pertama.

✿ESP @ Energizing Soy Protein
Sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel sel tisu, hormon dan enzim didalam tubuh. Baik untuk wanita yang mengandung dan penyusuan anak. Ia juga penting untuk pembentukkan kuku, rambut dan kulit. Esp ini juga boleh memberi tenaga kepada ibu ibu hamil yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Dalam masa yang sama ESP boleh memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat.

Komen